Skip to content

Corporate Recruiter

Enschede, Overijssel, Nederland€ 2.500 - € 4.500 per maandrecruitment

Functieomschrijving

Breng jij graag mensen met elkaar in contact en ben je een echte netwerker? Weet jij kandidaten enthousiast te maken en ze naar onze organisatie te halen? Ben jij de empathische teamplayer en van nature nauwkeurig ingesteld?
Dan willen wij jou graag in ons recruitment team!


Functie-inhoud

Wij breiden ons recruitment team uit met een Corporate Recruiter.

De vraag naar Bio-energie groeit, daarom maakt de HoSt Groep een snelle ontwikkeling door. De capaciteitsvraag die hierdoor ontstaat vraagt om een goed georganiseerde recruitmentaanpak. In een arbeidsmarkt waarbij het aantal vacatures hoger is dan het aantal werkzoekenden ligt onze nadruk op de optimale werving & selectie van nieuwe medewerkers voor alle functiegroepen binnen de HoSt Groep.

Jij komt als corporate recruiter te werken in ons hechte recruitmentteam bestaand uit een Recruitment Manager en Recruitment administrator. We werken samen op het hoofdkantoor van de HoSt Groep in Enschede waar we met ruim 200 medewerkers actief zijn in de ontwikkeling, ontwerp, installatie en onderhoud van innovatieve energie-installaties voor de productie van hernieuwbare energie uit biomassa en afval. De succesvolle regionale samenwerking met Koninklijke Grolsch om te verduurzamen vormt een onderdeel van veel samenwerkingen die HoSt is aangegaan met lokale en internationale bouw en industriële partners.

Samen met jouw collega’s ben jij verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Jij gaat een actieve rol spelen in het volledige instroomproces tot de onboarding. Jouw focus ligt op onze lokale werving- en selectieactiviteiten voor HoSt Nederland maar je bent ook internationaal actief in de contacten met onze collega’ in USA, UK, Frankrijk, Letland en Polen. Door contacten die je onderhoudt met potentiële medewerkers, weet je uiteindelijk medewerkers voor lange termijn aan de HoSt Groep te binden. Je werkt nauw samen met collega’s van de afdelingen HR en Marketing en daarnaast heb je frequent contact met afdelingsmanagers als het gaat om het opstellen van vacatures. Als gesprekspartner beschik je over een goed inlevingsvermogen en de juiste (technische) kennis want onze capaciteitsvragen variëren van MBO+ tot specialistisch WO-niveau. Dat maakt elke procedure specialistisch in jouw vakgebied als corporate recruiter.


Wat ga je doen

Je stelt creatieve en wervende vacatureteksten op voert wervingsactiviteiten uit. Je denkt actief mee in wervingscampagnes en je gaat op zoek naar talenten in ons werkgebied om de HoSt Groep uit te breiden. Voor de actieve zoektocht maak jij gebruik van online en offlinekanalen. Jij bent, door jouw kennis en vaardigheden, goed in staat om de eerste selectie uit te voeren en gesprekken te plannen voor een eerste interview.

Daarnaast zijn we het gezicht van HoSt als het gaat om de arbeidsmarkt in ons werkgebied. Jij neemt actief deel aan evenementen op universiteiten, hogescholen en mbo-opleidingen en je bent aanwezig op carrièrebeurzen. Je analyseert de arbeidsmarkt en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van onze recruitment strategie.

Je wordt uitgedaagd in een snelgroeiend familiebedrijf met internationale allure in de wereld van duurzame energie. Jij kunt jezelf optimaal ontwikkelen binnen HR-Recruitment door actief mee te denken aan onze Employer Branding Strategie en de ontwikkeling van Recruitmentmarketing. Sociabiliteit en samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel dus samen bouwen we ons team uit tot een succesvolle recruitment afdeling, daarbij krijg jij veel vrijheid om jouw functie tot een waar succes te maken. Je rapporteert aan de Recruitment Manager.

Vereisten

Wat vragen wij van je

 • Wij zijn op zoek naar een gedreven, enthousiaste collega met een HBO werk-en denkniveau, en minimaal 2 jaar ervaring binnen een HR-Recruitment omgeving;
 • Je bent bekend met het technische segment;
 • Je bent proces gedreven en administratief sterk zodat ons Applicant Tracking System altijd op orde is;
 • Je bent creatief ingesteld, en je denkt buiten de gebaande paden om de juiste oplossing te vinden;
 • Je bent een prettige teamplayer;
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat bieden wij

 • Werken bij een écht familiebedrijf met internationale allure waarbij jij ruimte hebt voor jouw eigen ideeën en waar successen samen op de werkvloer worden gevierd;
 • Een optimale samenwerking waarbij je begeleid wordt naar een vak volwassen corporate recruiter;
 • Informele en open werkcultuur;
 • Werken vanuit kantoor én de mogelijkheid om enkele dagen vanuit huis te werken;
 • De kans om te werken voor een marktleider op het gebied van duurzame energie met een sterke focus op innovatie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een salaris op basis van werkervaring en opleiding;
 • Prima pensioenregeling;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Jaarlijkse winstdeling bij een vast contract;
 • Grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Mogelijkheid om jezelf te vakinhoudelijk verder ontwikkelen binnen HR-Recruitment.


Wil je meer weten of solliciteren

Solliciteer via de solliciteerbutton!

Stel je vragen over de vacature aan Renate Nijboer, Recruitment Manager via +3153 – 460 90 80.

Enschede, Overijssel, Nederland
recruitment

of

About HoSt Group

Realising the greatest challenge we have ever known: the energy transition. That's what we do at the HoSt Group. With a strong and talented team, a deeply rooted entrepreneurial culture, innovative technologies and the many international successes and milestones, we are making this transition possible. Our team of over 375 employees, spread across 7 countries and with offices in the US and Europe, is committed to technological solutions and innovations for renewable energy worldwide and is dedicated to achieving sustainability ambitions.

HoSt Group is a large family company and came into existence in 1991 as a result of the joint-venture between Holec Projects and Stork, two well-established suppliers of energy systems. HoSt has grown into a global industry-leader in the field of technology to transform waste into bioenergy and valuable end-products. We engineer, build, and maintain bioenergy systems producing sustainable energy and valuable end-products from residual streams, striving to a zero-waste society.